Aqua Belgica logoKlik hier voor de video rond de voordelen van onthard water
Klik hier voor de voordelen van onthard water op uw boodschappenlijst

Sectorgids Aqua Belgica "Alles wat u wil weten over waterbehandeling"
Klik hier voor de Nederlandse versie - klik hier voor de Franse versieKlik hier voor de sectorgids van Aqua Belgica 'Alles wat u wilde weten over waterbehandeling'.Klik hier voor de schoolgids van Aqua Belgica 'Alles wat u wilde weten over waterbehandeling'.Gezin bespaart tot 650 euro per jaar door waterontharder

Naar aanleiding van Wereldwaterdag op 22 maart 2011 verstuurde Aqua Belgica een persbericht rond het feit dat ontharders één van de meest energiebesparende middelen zijn in het huishouden.

Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor waterbehandeling, berekende, op basis van cijfers van het NIS, dat een Belgisch gezin van 4 personen op jaarbasis tot 650 euro kan uitsparen door het gebruik van een waterontharder.

Een onderzoek, uitgevoerd in Amerika door het onafhankelijk Battelle Memorial Institute, een onafhankelijk test- en onderzoekscentrum voor toegepaste wetenschappelijke en technologische ontwikkeling, staaft de bevindingen van Aqua Belgica. Deze studie werd in 2009 uitgevoerd onder de leiding van de Water Quality Research Foundation (WQRF).

Klik hier voor het volledig persbericht.Aansluiting van waterbehandelingstoestellen

In de november editie van het maandblad "De Onderneming" verscheen een artikel omtrent de inbreuken die vastgesteld worden tijdens de verplichte keuring van de sanitaire binnenhuisinstallatie bij een nieuwbouwwoning. Helaas werd ook de niet-conforme installatie van een waterontharder genoemd als één van de tien belangrijkste inbreuken. Vanuit het Technisch Comité is er onmiddellijk schriftelijk gereageerd op dit artikel, onder meer om enkele zaken te verduidelijken.
Klik hier voor het artikel uit "De Onderneming".

Aqua Belgica wil haar leden echter nogmaals attent maken op de Technische Paper die enkele jaren geleden opgesteld werd, omtrent de voorschriften die gelden voor de aansluiting van waterbehandelingstoestellen. Klik hier voor de technische paper.


Lees verder ...
Archief consulteren
Aqua Belgica is de beroepsvereniging van waterbehandelingsbedrijven. Haar leden zijn fabrikanten, assembleerders, verdelers en installateurs van waterbehandelingsinstallaties die door hun lidmaatschap verplicht zijn een bepaalde gedragscode te respecteren.
Aqua Belgica • Willebroekkaai 37/Quai de Willebroeck 37 • B-1000 Brussel/Bruxelles • Tel. 0800 946 50 • info@aquabelgica.be