Aqua Belgica logo

Sectorgids Aqua Belgica ‘Alles wat u wil weten over waterbehandeling’
Klik hier voor de Nederlandse versieklik hier voor de Franse versie
Brief Aqua Belgica aan WHO
Recent werd de aandacht van Aqua Belgica getrokken op een document dat WHO op haar website publiceerde betreffende de hardheid van drinkwater. Dit document zou gebruikt worden voor de ontwikkeling van de richtlijnen voor de kwaliteit van drinkwater. De Raad van Bestuur bediscussieerde de inhoud van het document en kwam tot de conclusie dat dit document onze sector opnieuw onterecht discrimineerde.


In navolging van de publicatie stuurde Aqua Belgica dan ook een antwoord naar WHO. Om de impact van dit schrijven te vergroten is het van belang dat zoveel mogelijk ondernemingen gelijkaardige opmerkingen over maken aan WHO. Op deze manier ziet WHO het belang in van de opmerkingen en wordt aangedrongen om spoedig samen te zitten met de sector om een oplossing te zoeken.

Dit kan door de brief die Aqua Belgica opmaakte, te kopiëren en te versturen met het logo van uw onderneming erop. De brief kan verstuurd worden naar:  bosr@who.int, wardp@who.int.

De verstuurde brief vindt u hier.

Begin juni ontving Aqua Belgica een antwoord van WHO. De inhoud van de brief was hierbij positief. De WHO geeft toe dat de voor- en nadelen van het behandelen van kraantjeswater niet volledig besproken werden in hun gepubliceerd document. Tevens bevestigen ze dat de gemaakte opmerkingen meegenomen zullen worden in de volgende herziening van de tekst.


Aqua Belgica is de beroepsvereniging van waterbehandelingsbedrijven. Haar leden zijn fabrikanten, assembleerders, verdelers en installateurs van waterbehandelingsinstallaties die door hun lidmaatschap verplicht zijn een bepaalde gedragscode te respecteren.
Aqua Belgica • Willebroekkaai 37/Quai de Willebroeck 37 • B-1000 Brussel/Bruxelles • Tel. 0800 946 50 • info@aquabelgica.be