Aqua Belgica logo

Sectorgids Aqua Belgica ĎAlles wat u wil weten over waterbehandelingí
Klik hier voor de Nederlandse versie Ė klik hier voor de Franse versie
Nieuw lid ! GE-Osmonics
GE oefent zijn activiteiten uit in meer dan 100 landen en stelt wereldwijd meer dan 300.000 mensen tewerk. In 2004 oversteeg de geconsolideerde omzet 152 miljard dollar. GE bestaat al meer dan 100 jaar in Europa en heeft zijn maatschappelijke zetel te Brussel in BelgiŽ. In 2004 bedroeg de verkoop in Europa, het Midden-Oosten en Afrika meer dan 38 miljard dollar en staat dit voor meer dan de helft van de omzet van de groep, de VS buiten beschouwing gelaten.

GE heeft in de Benelux haar groei verzekerd door toedoen van talrijke investeringen op gebied van materiaal, veiligheid, energie, water en financiŽle diensten. De verkoop in de Benelux heeft het totaal bedrag van 2.2 miljard dollar bereikt in de sector van haar financiŽle en industriŽle activiteiten.

GE Infrastructuur (ťťn van de 6 businessunits van GE) is ťťn van de eerste wereldleveranciers in technologieŽn bestemd voor geÔndustrialiseerde landen, zoals deze die in volle ontwikkeling zijn: vliegtuigmotoren, energieproductie, petroleum- en gasindustrie, spoorwegvervoer, het beleid en de behandeling van water en alle diensten die hiermee samenhangen.

In deze afdeling is GE Water & Process Technologies ťťn van de eerste leveranciers voor het geÔntegreerd programma van de speciale chemische behandeling van water en van de ontwikkeling voor de behandeling van industriŽle, commerciŽle en gemeenschappelijke installaties. Onze producten worden gebruikt in industriŽle installaties zoals stoomketels, afkoelingstorens, eenheden voor afvalwaterbehandeling, alsook in fabricatiebewerkingen.

Binnen deze entiteit heeft zich een specifieke groep ĎResidential and Commercial Groupí gespecialiseerd in de levering van componenten voor waterbehandeling aan professionele assembleurs voor huishoudelijke en industriŽle apparatuur. Dit omvat het meerkleppensysteem van het merk Autotrol, de diafragma kleppen van het merk Aquamatic, alsook de huishoudelijke gespiraliseerde elementen  van omgekeerde osmose en nanofiltratie van het merk Osmonics.


Aqua Belgica is de beroepsvereniging van waterbehandelingsbedrijven. Haar leden zijn fabrikanten, assembleerders, verdelers en installateurs van waterbehandelingsinstallaties die door hun lidmaatschap verplicht zijn een bepaalde gedragscode te respecteren.
Aqua Belgica • Willebroekkaai 37/Quai de Willebroeck 37 • B-1000 Brussel/Bruxelles • Tel. 0800 946 50 • info@aquabelgica.be