Aqua Belgica logo

Sectorgids Aqua Belgica ‘Alles wat u wil weten over waterbehandeling’
Klik hier voor de Nederlandse versieklik hier voor de Franse versie
Problemen met Senseo konden voorkomen worden door waterontharder

Eerder deze week besloot het Nederlandse elektronicaconcern Philips in België zowat 475.000 koffiezetapparaten van het Senseo-model terug te roepen. Philips stelde een veiligheidsprobleem vast dat gevolgen kan hebben voor een Senseo-koffiezetapparaten die zijn geproduceerd tussen juli 2006 en november 2008.Oorzaak van het probleem is een combinatie van kalkafzetting en een haperend veiligheidsmechanisme. Kalkafzetting is het gevolg van het gebruik van kalkhoudende (leiding)water in het Senseo toestel; door het opwarmen van het kalkhoudende water zullen de aanwezig calcium- en magnesiummineralen zich versneld afzetten binnenin het toestel. Dergelijke problemen kunnen voorkomen worden door het gebruik van onthard water.

Aqua Belgica, de Belgische Federatie voor de Waterbehandeling, wijst erop dat een teveel aan kalk in het water een veel voorkomend probleem is in grote delen van ons land. Kalkhoudend water, in de volksmond 'hard' water genoemd, kan tot meerdere problemen leiden met toestellen die de consument dagelijks gebruikt. Zo leidt hard water tot verstopte leidingen, kranen en doucheknoppen en tevens tot een verhoogd risico op ontregelde en defecte toestellen.
Verder leidt hard water ook tot een verhoogd verbruik van wasmiddelen en andere detergenten en een hogere energierekening door de stijging van energieverbruik van boilers en verwarmingsketels. Kortom: zaken die de consument in deze economisch moeilijke tijd kan missen.

Aqua Belgica wijst dan ook op de vele voordelen die de plaatsing van een waterontharder biedt aan de consument.

Voor meer informatie kan u terecht op het gratis nummer van Aqua Belgica: 0800 946 50. Neem zeker ook een kijkje op de website www.aquabelgica.be voor verdere informatie rond waterbehandeling in het algemeen en waterontharding in het bijzonder.


Aqua Belgica is de beroepsvereniging van waterbehandelingsbedrijven. Haar leden zijn fabrikanten, assembleerders, verdelers en installateurs van waterbehandelingsinstallaties die door hun lidmaatschap verplicht zijn een bepaalde gedragscode te respecteren.
Aqua Belgica • Willebroekkaai 37/Quai de Willebroeck 37 • B-1000 Brussel/Bruxelles • Tel. 0800 946 50 • info@aquabelgica.be