Aqua Belgica logo

Sectorgids Aqua Belgica ‘Alles wat u wil weten over waterbehandeling’
Klik hier voor de Nederlandse versieklik hier voor de Franse versie
Japanse uitvinder onthult batterij op water

De Japanse uitvinder, Susumu Suzuki, heeft naar eigen zeggen een nieuwe revolutionaire ontwikkeld. Ze werken alleen maar op koolstof en een druppeltje water en zijn daarom alleen al bijzonder milieuvriendelijk.De nieuwe soort batterij geeft voldoende energie voor een zaklamp of een mobiele telefoon; dat maakt het breed inzetbaar. De gebruiker kan de batterij zelf op ieder gewenst moment activeren waardoor hij meer rendabel is dan de huidige types. Susumu Suzuki noemt de batterij ook ideaal geschikt in nood omdat even likken voldoende is voor de energie die een zaklamp kan activeren.

Voorlopig wordt de nieuwe batterij nog niet geproduceerd, maar eenmaal dat wel zo zal zijn dan kunnen we prijzen verwachten die 10 keer goedkoper zijn dan tegenwoordig. Susumu Suzuki gelooft dat zijn nieuwe soort batterij zal bijdagen aan de tekorten in de derde wereldlanden. Wij geloven dat het niet zover hoeft gezocht te worden. Het aantal stroomstoringen in de westerse wereld wordt er niet minder op, gezien het feit dat het consumeren van energie steeds meer toeneemt.


Aqua Belgica is de beroepsvereniging van waterbehandelingsbedrijven. Haar leden zijn fabrikanten, assembleerders, verdelers en installateurs van waterbehandelingsinstallaties die door hun lidmaatschap verplicht zijn een bepaalde gedragscode te respecteren.
Aqua Belgica • Willebroekkaai 37/Quai de Willebroeck 37 • B-1000 Brussel/Bruxelles • Tel. 0800 946 50 • info@aquabelgica.be