Aqua Belgica logo

Sectorgids Aqua Belgica ‘Alles wat u wil weten over waterbehandeling’
Klik hier voor de Nederlandse versieklik hier voor de Franse versie
Nieuw lid ! CUNO, a 3M Company
CUNO is een wereldleider in het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van filtratieproducten voor het filtreren en zuiveren van vloeistoffen en gassen. Opgericht in 1912, heeft CUNO inmiddels meer dan 90 jaar ervaring in de filtratiemarkt. Sinds 2 augustus 2005 maakt CUNO als een op zichzelf staande dochteronderneming deel uit van de grote 3M organisatie.

De onderneming stelt werledwijd meer dan 3.000 mensen tewerk met productiefaciliteiten in 8 landen en met een wereldwijd netwerk van lokale vertegenwoordiging. Het totale jaarlijkse  verkoopcijfer is ongeveer € 320 miljoen waarvan zo’n € 5 miljoen in de Benelux.

CUNO heeft een marktgerichte organisatie. Het heeft 4 hoofdafdelingen (Fluid Porcess, HealthCare, Food & Beverage en Water Group) die volgens applicatie zijn ingedeeld in verschillende marktsegmenten. De Water Group bestaat uit de markten Food Service, Commercieel en Residential.
Naast genoemde afdelingen zijn er nog de algemene departementen zoals logistiek, financiën, engineering, personeel, kwaliteit en technical service (SASS).

De hoeksteen van CUNO’s filosofie is de service aan haar klanten, niet alleen wat betreft de kwaliteit van de produkten en stipte leveringen, maar ook validatie, applicatie-ondersteuning en het delen van informatie aangaande filtratie. CUNO lost op een rendabele en vertrouwelijke wijze de filtratieproblemenen van haar klanten snel en efficiënt op.
Het kwaliteitsbeleid van CUNO is “EEC: Exceed Expectations of Customers”, Overtref de verwachtingen van de klant. Als een wereldleider in de produktie van hoogtechnologische filtratiesystemen, zet CUNO zich in om consequent aan de verwachtingen van haar klanten te voldoen.


Aqua Belgica is de beroepsvereniging van waterbehandelingsbedrijven. Haar leden zijn fabrikanten, assembleerders, verdelers en installateurs van waterbehandelingsinstallaties die door hun lidmaatschap verplicht zijn een bepaalde gedragscode te respecteren.
Aqua Belgica • Willebroekkaai 37/Quai de Willebroeck 37 • B-1000 Brussel/Bruxelles • Tel. 0800 946 50 • info@aquabelgica.be