Aqua Belgica logo

Sectorgids Aqua Belgica ‘Alles wat u wil weten over waterbehandeling’
Klik hier voor de Nederlandse versieklik hier voor de Franse versie
Stand van zaken EWTA

Aqua Belgica nam, samen met UKTWA en UAE, het voortouw in de creatie van een nieuw Europees platform voor de internationale verdediging van de sector: European Water Treatment Association. EWTA is hierbij een vakvereniging van bedrijven eerder dan van beroepsorganisaties, dit in tegenstelling tot Aqua Europa.

Hieronder geven we u graag een overzicht van de recente ontwikkelingen binnen EWTA.Op 9 september vond de Algemene Vergadering van EWTA plaats te Zellik. Er waren 13 vertegenwoordigers uit diverse landen en diverse sectoren binnen de waterbehandeling aanwezig.

Op deze AV werd nogmaals duidelijk gesteld dat zowel individuele bedrijven als nationale verenigingen kunnen lid worden van EWTA. Hierdoor wordt het beslissingsproces gedynamiseerd en kan de vereniging veel reactiever en sneller optreden bij problemen of vragen binnen de sector.

 

Net om alles zo dynamisch mogelijk te maken, werkt EWTA niet met een Raad van Bestuur die als criterium heeft dat de Raad samengesteld dient te zijn uit vertegenwoordigers uit verschillende landen. De RVB is daarentegen samengesteld uit ‘directors’ die de diverse sectoren binnen de waterbehandeling vertegenwoordigen. Deze personen zullen het aanspreekpunt zijn voor hun specifieke sector en ook de drijvende kracht zijn achter de acties die binnen deze sector opgezet zullen worden.

 

 

De benoemde directors zijn:

-          Softeners: Luc Chantraine

-          Physical water conditions: Carl Jasper

-          Drinking water products/filters: Michael Talarmain

-          Associations: Isabelle Vio

-          Chairman: Mike Pickavance

-          Treasurer: Frederik Dejaeghere

-          Secretary: Isolde Delanghe

 

Voor meer informatie kan u terecht op www.ewta.eu of via het secretariaat.


Aqua Belgica is de beroepsvereniging van waterbehandelingsbedrijven. Haar leden zijn fabrikanten, assembleerders, verdelers en installateurs van waterbehandelingsinstallaties die door hun lidmaatschap verplicht zijn een bepaalde gedragscode te respecteren.
Aqua Belgica • Willebroekkaai 37/Quai de Willebroeck 37 • B-1000 Brussel/Bruxelles • Tel. 0800 946 50 • info@aquabelgica.be